Vijesti

Internet i treća dob

Projektom „Internet i treća dob“ će se unaprijediti kvaliteta života starijih osoba na području grada Zagreba, pogotovo u doba pandemije, održavanjem radionica informatičke pismenosti i informacijske pismenosti. Navedeno će se postići edukacijom osnova rada na računalu i sigurnosti na internetu, te će se na taj način povećati socijalna uključenost i unaprijediti kvaliteta života umirovljenika izContinue reading “Internet i treća dob”

Rezultati projekta „Internet i treća dob“

Opći cilj projekta „Internet i treća dob“ Udruge ” Otvorene računalne radionice “Svi smo protiv” je unaprijediti kvalitetu života starijih osoba, cjeloživotnim učenjem, odnosno održavanjem radionica informatičke i informacijske pismenosti.Specifični ciljevi projekta su: povećati razinu znanja starijih osoba u korištenju suvremene tehnologije (naučiti starije osobe/unaprijediti njihova postojeća znanja o prednostima i mogućnostima suvremene tehnologije naContinue reading “Rezultati projekta „Internet i treća dob“”

Rezultati projekta “Klub mladih Novi Zagreb”

Opći cilj projekta „Klub mladih Novi Zagreb“ Udruge ” Otvorene računalne radionice “Svi smo protiv” je ostati prepoznatljivo mjesto za mlade u Novom Zagrebu na način da se osiguraju aktivnosti primjerene njihovoj dobi i potrebama, gdje će se razvijati različiti potencijali (ideje i inicijative) mladih kroz ponudu širokog spektra aktivnosti na jednom mjestu, kao štoContinue reading “Rezultati projekta “Klub mladih Novi Zagreb””

Uključite se u STEM bazu!

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta SCOPE – Znanost spaja ljude u tijeku je izrada baze Organizacija Civilnog Društva unutar RH koje se bave STEM područjem. Prva faza izrade baze započela je provođenjem prvog upitnika.Upitnik je do sad ispunilo 140 predstavnika OCD-a iz cijele RH na čemu im ovim putem zahvaljujemo. Iz prikupljenihContinue reading “Uključite se u STEM bazu!”

Uključite se na radionice kroz projekt Internet i treća dob

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta „Internet i treća dob“ koje sufinancira Grada Zagreba za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja iz Proračuna Grada Zagreba za 2021. u tijeku je upis na radionice. Radionice su namijenjene umirovljenicima s područja grada Zagreba te su u potpunosti besplatne. Za svaContinue reading “Uključite se na radionice kroz projekt Internet i treća dob”

Uključite se na radionice Kluba mladih Novi Zagreb

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta „Klub mladih Novi Zagreb“ koje sufinancira Grada Zagreba za financiranje programa i projekata udruga iz područja udruga mladih ili udruga za mlade iz Proračuna Grada Zagreba za 2021. u tijeku je upis na radionice. Radionice su namijenjene mladima od 15 do 30 godina starosti s područja gradaContinue reading “Uključite se na radionice Kluba mladih Novi Zagreb”

Klub mladih Novi Zagreb

Projektom „Klub mladih Novi Zagreb“ je ostati prepoznatljivo mjesto za mlade u Novom Zagrebu na način da se osiguraju aktivnosti primjerene njihovoj dobi i potrebama, gdje će se razvijati različiti potencijali (ideje i inicijative) mladih kroz ponudu širokog spektra aktivnosti na jednom mjestu, kao što su neformalno obrazovanje, informiranje, traženje i davanje pomoći u znanju,Continue reading “Klub mladih Novi Zagreb”

Početak projekta SCOPE

Dana 28. listopada 2020. godine udruga FabLab, u funkciji nositelja projekta, potpisala je tripartitni Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Projekt „SCOPE“ financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijalogaContinue reading “Početak projekta SCOPE”

Sklopljen Sporazum s udrugom Svijet tišine

ORR „Svi smo protiv“ i „Svijet tišine“ sklopili su sporazum o provedbi zajedničkog projekta „Jednaki u mogućnostima“. U projektu se  namjerava osposobiti osobe s invaliditetom za korištenje računala kako bi oni, koristeći digitalnu tehnologiju, povećali neovisnost i mogućnost zapošljavanja u komuniciranju i informiranju, a time i samostalnost i kvalitetu života općenito.

FIT – Financije i tržište

Otvorena računalna radionica kao partner u projekt “Financije i tržište (FIT)” prijavitelja Školska knjiga d.d., Zagreb, održala je radionicu Financijska pismenost i upoznala polaznike s online edukacijom na platformi akademijaznanja.eu. Na radionicama je prisustvovala prva grupa mladih NEET-ova s područja Grada Zagreba. Oformit će se klub za zapošljavanje kako bi korisnici projekta, ali i drugi pripadniciContinue reading “FIT – Financije i tržište”

Osnivanju Kluba

U sklopu projekta Financije i tržište (FIT) u kojem smo partneri osnovan je Klub za zapošljavanje pri našoj udruzi. Klub vode volonteri udruge te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad kluba. Klub omogućuje sudjelovanje u organiziranim aktivnostima koje su povezane s financijskom i digitalnom pismenošću, informiranje o mogućnostima zapošljavanja, stjecanju kompetencija, programima obrazovanja, mogućnost korištenjaContinue reading “Osnivanju Kluba”

Potpis Ugovora

Udruga je prisustvovala dana 20. siječnja 2020. na svečanoj predaji ugovora i provedbenoj radionici u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik. Potpisan je Ugovor za dodjelu sredstava u programskom području „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga“ za razdoblje 01.01.2020. do 31.12.2020. godine, s mogućnošću produljenja i potpisivanje Ugovora do 31.12.2022. godine.

Prozor u svijet

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ je 04.06.2020. godine potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Evropskog socijalnog fonda, kroz poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ u sklopu projekta „PROZOR U SVIJET“,  UP.02.2.2.06.0085.

Cilj projekta je informatička edukacija namijenjena odraslim osobama s invaliditetom, podizanje razine osobnih i profesionalnih IT vještina i neovisnosti u cilju uklanjanja socijalne isključenosti. Osim odraslih osoba s invaliditetom, program je također namijenjen članovima njihovih obitelji kojima se pružaju usluge podizanja svijesti, savjetovanje vezano za važnost informatičke pomoći. Provodi se i program jačanja kapaciteta za profesionalce koji rade s odraslim osobama s invaliditetom.

Sadržaj je isključiva je odgovornost Otvorena računalna radionica “SVI SMO PROTIV”