Vijesti

Novi projekt OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani Istražujući raSTEMo

Ravnateljici Škole Mirjani Faltis svečano je uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, ukupne vrijednosti 2.758.242,13 HRK (366.276,09 EUR) 22. srpnja 2022. godine u hotelu Internacional u Zagrebu održano je svečano uručivanje devetnaest (19)Continue reading “Novi projekt OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani Istražujući raSTEMo”

Započele radionice „Nauči za budućnost“

I ove godine Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ uz pomoć Ministarstvo znanosti i obrazovanja započela je provedbu radionica programiranje mobilnih aplikacija za Android i radionice kriptografije kroz projekat “Nauči za budućnost”. OdazivContinue reading “Započele radionice „Nauči za budućnost“”

Obavijest

Učenike Osnovne škole Gvozd i Osnovne škole Vladimir Nazor Topusko pozivamo vas da se prijavite na radionice programiranje mobilnih aplikacija za Android ili radionice kriptografije. Za više informacija obratite se svojim učiteljima.

Internet i treća dob

Projektom „Internet i treća dob“ će se unaprijediti kvaliteta života starijih osoba na području grada Zagreba, pogotovo u doba pandemije, održavanjem radionica informatičke pismenosti i informacijske pismenosti. Navedeno će se postići edukacijom osnovaContinue reading “Internet i treća dob”

Rezultati projekta „Internet i treća dob“

Opći cilj projekta „Internet i treća dob“ Udruge ” Otvorene računalne radionice “Svi smo protiv” je unaprijediti kvalitetu života starijih osoba, cjeloživotnim učenjem, odnosno održavanjem radionica informatičke i informacijske pismenosti.Specifični ciljevi projekta su:Continue reading “Rezultati projekta „Internet i treća dob“”

Rezultati projekta “Klub mladih Novi Zagreb”

Opći cilj projekta „Klub mladih Novi Zagreb“ Udruge ” Otvorene računalne radionice “Svi smo protiv” je ostati prepoznatljivo mjesto za mlade u Novom Zagrebu na način da se osiguraju aktivnosti primjerene njihovoj dobiContinue reading “Rezultati projekta “Klub mladih Novi Zagreb””

Uključite se u STEM bazu!

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta SCOPE – Znanost spaja ljude u tijeku je izrada baze Organizacija Civilnog Društva unutar RH koje se bave STEM područjem. Prva faza izrade baze započelaContinue reading “Uključite se u STEM bazu!”

Uključite se na radionice kroz projekt Internet i treća dob

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta „Internet i treća dob“ koje sufinancira Grada Zagreba za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja iz Proračuna Grada Zagreba zaContinue reading “Uključite se na radionice kroz projekt Internet i treća dob”

Uključite se na radionice Kluba mladih Novi Zagreb

Kako smo Vas ranije obavještavali u sklopu projekta „Klub mladih Novi Zagreb“ koje sufinancira Grada Zagreba za financiranje programa i projekata udruga iz područja udruga mladih ili udruga za mlade iz Proračuna GradaContinue reading “Uključite se na radionice Kluba mladih Novi Zagreb”

Klub mladih Novi Zagreb

Projektom „Klub mladih Novi Zagreb“ je ostati prepoznatljivo mjesto za mlade u Novom Zagrebu na način da se osiguraju aktivnosti primjerene njihovoj dobi i potrebama, gdje će se razvijati različiti potencijali (ideje iContinue reading “Klub mladih Novi Zagreb”

Početak projekta SCOPE

Dana 28. listopada 2020. godine udruga FabLab, u funkciji nositelja projekta, potpisala je tripartitni Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalnom zakladom za razvojContinue reading “Početak projekta SCOPE”

Sklopljen Sporazum s udrugom Svijet tišine

ORR „Svi smo protiv“ i „Svijet tišine“ sklopili su sporazum o provedbi zajedničkog projekta „Jednaki u mogućnostima“. U projektu se  namjerava osposobiti osobe s invaliditetom za korištenje računala kako bi oni, koristeći digitalnuContinue reading “Sklopljen Sporazum s udrugom Svijet tišine”

FIT – Financije i tržište

Otvorena računalna radionica kao partner u projekt “Financije i tržište (FIT)” prijavitelja Školska knjiga d.d., Zagreb, održala je radionicu Financijska pismenost i upoznala polaznike s online edukacijom na platformi akademijaznanja.eu. Na radionicama je prisustvovalaContinue reading “FIT – Financije i tržište”

Osnivanju Kluba

U sklopu projekta Financije i tržište (FIT) u kojem smo partneri osnovan je Klub za zapošljavanje pri našoj udruzi. Klub vode volonteri udruge te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad kluba. Klub omogućujeContinue reading “Osnivanju Kluba”

Potpis Ugovora

Udruga je prisustvovala dana 20. siječnja 2020. na svečanoj predaji ugovora i provedbenoj radionici u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik. Potpisan je Ugovor za dodjelu sredstava u programskom području „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvojuContinue reading “Potpis Ugovora”

Prozor u svijet

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ je 04.06.2020. godine potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Evropskog socijalnog fonda, kroz poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ u sklopu projekta „PROZOR U SVIJET“,  UP.02.2.2.06.0085.

Cilj projekta je informatička edukacija namijenjena odraslim osobama s invaliditetom, podizanje razine osobnih i profesionalnih IT vještina i neovisnosti u cilju uklanjanja socijalne isključenosti. Osim odraslih osoba s invaliditetom, program je također namijenjen članovima njihovih obitelji kojima se pružaju usluge podizanja svijesti, savjetovanje vezano za važnost informatičke pomoći. Provodi se i program jačanja kapaciteta za profesionalce koji rade s odraslim osobama s invaliditetom.

Sadržaj je isključiva je odgovornost Otvorena računalna radionica “SVI SMO PROTIV”