Maker Fair 2023.

Peti Maker Faire Zagreb izazvao je značajan interes okupivši impresivnih 50 projekata koje su predstavili više od 150 entuzijastičnih makera. Ovaj događaj je bio prava poslastica za sve ljubitelje kreativnosti i inovacija, pružajući im jedinstveni uvid u svijet maker kulture. Prostor Osnovne škole Luka u Sesvetama za vrijeme trajanja sajma pretvorio se u pravo središte maštovitosti.
Među mnogobrojnim izlagačima prisustvovao je i tim ORR, čiji je inovativni 3D pisač privukao znatiželjne poglede i oduševljenje posjetitelja. No, ono što je zaista očaralo prisutne bila je prilika vidjeti vlastite personalizirane fotografije izrađene na drvetu, uz pomoć preciznog uređaja za laser graviranje. Ovaj zapanjujući trenutak dodatno je naglasio tehničku kreativnost koja je prisutna u svijetu maker zajednice.
Sudionici sajma imali su jedinstvenu priliku doživjeti spoj umjetnosti, tehnologije i kreativnosti na posve neobičan i inspirativan način. Ovaj događaj dodatno je istaknuo važnost inovacija i tehnološkog napretka u današnjem brzom razvijajućem se svijetu, potičući nas da razmišljamo o budućnosti s još većim entuzijazmom. Maker Faire Zagreb nastavlja pridonositi lokalnoj i globalnoj zajednici kroz poticanje suradnje, razmjene ideja i neprekidnog učenja.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.