Radionica Sunčeva energija u funkciji zdravog života

Radionica pod nazivom “Sunčeva energija u funkciji zdravog života” privukla je veliku pažnju učenika iz osnovne škole Vladimir Nazor u Topuskom, kao i srednjoškolaca iz SŠ Topusko. Ovaj edukativni program ima za cilj podučiti učenike o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije, kao što je sunčeva energija, u svrhu očuvanja zdravlja i okoliša.

U sklopu radionice, učenici će imati priliku izrađivati sušare koje koriste sunčevu energiju za sušenje ljekovitog i začinskog bilja. Ovim projektom želi se potaknuti mlade na razmišljanje o održivom načinu života, kao i na korištenje prirodnih resursa u svakodnevnim aktivnostima.

Nakon što učenici izrade sušare, one će biti korištene za sušenje bilja koje će se kasnije koristiti u proizvodima učeničke zadruge. Osim što će doprinijeti razvoju praktičnih vještina učenika, ovaj projekt će im omogućiti i stjecanje znanja o važnosti očuvanja prirode i korištenja obnovljivih izvora energije.

Radionica “Sunčeva energija u funkciji zdravog života” predstavlja odličan primjer kako se obrazovanje može usmjeriti prema promicanju održivog razvoja i podizanju svijesti o važnosti ekoloških pitanja među mladima. Kroz ovakve inicijative, učenici će biti bolje pripremljeni za suočavanje s izazovima koje donosi budućnost i aktivno sudjelovanje u stvaranju zdravijeg i održivijeg društva.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.