Završna svečanost

„Prozor u svijet“ naziv je projekta kojeg financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda pod brojem UP.02.2.2.06.0085. Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici FAZA 1.
Provoditelj projekta je Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“, partner u provedbi projekta je Udruga za popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik“ uz nadzor Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Projekt se provodi u šest županija.
Zbog pandemije Covid-19 informatičko opismenjavanje započeli smo u gradu Zagrebu s članovima udruge „Svijet tišine“, koja okuplja osobe oštećenog sluha i govora. Sa obrazovanjem smo započeli 12. listopada 2020. Voditelj projekta je Mladen Plazibat, koordinatorica radionica Jovanka Grahovac, prevoditeljica znakovnog govora Marina Cimerman, izvoditelj prvog dijela je prof. Franjo Pavlović, a drugog dijela prof. Andreja Štancl. Edukacija je završila 28.travnja 2021. uz velike poteškoće i napore svih sudionika u provedbi ovog projekta, što zbog Covid-19, što zbog komplicirane tehničke realizacije on-line nastave. Naime, polaznici su na svojim ekranima istodobno morali pratiti predavača i prevoditeljicu, te razumjeti i shvatiti što im je činiti, a što nije bilo uvijek lako, no uz višekratno ponavljanje i upornost, radionice su u cijelosti uspješno provedene.
Svi polaznici koji su uspješno završili informatičko opismenjavanje dobili su potvrde o završetku ovog tečaja, zbog čega je valjalo organizirati završnu svečanost s podjelom potvrdi, kako je i ranije bilo predviđeno. Zbog zabrane okupljanja većeg broja sudionika završna svečanost odgađana je sve do 9. srpnja 2021. kada smo se okupili u našoj dvorani u Remetinečkoj 77a. Okupilo nas se poprilično, 21 polaznik i organizatori iz triju Udruga. Zaista lijepo druženje započelo je u 18 sati i potrajalo je do 20 sati, kad smo se najviše zbog velike vrućine odlučili ranije razići. Svi sudionici završne svečanosti bili su zadovoljni količinom i izborom ukusne hrane i osvježavajućih napitaka, ali su se ipak najviše razveselili pisanoj potvrdi svojeg novostečenog znanja koje su im podijelili njihovi profesori.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.