Utrka sa vremenom i nedaćama

Dvije županije odjednom! Mi to možemo, zaključili smo na sastanku projektnog tima „Prozor u svijet“ kojeg financira Europski socijalni fond. „Uhvatio“ sam se mobitela i počeo nazivati, krenuo sam od Zavoda za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije sa višekratno izgovorenom zamolbom. Trebaju nam nezaposlene osobe s invaliditetom željne informatičkog opismenjavanja rekao sam Željki Petrić predstavnici Regionalnog Zavoda za zapošljavanje. Obratio sam se i gospođi Danijeli Šaka predsjednici Društva oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije, a po preporuci izvršne direktorice Saveza društava multiple skleroze Hrvatske gospođe Dijane Roginić.

Broj zainteresiranih je svakodnevno varirao od 7, 8 osoba do 20 ili 24. Potrebe na terenu su bile raznovrsne, polaznik od opreme nema ništa ili treba samo kameru i mikrofon sa slušalicama. Gotovo istovjetan put prolazimo sa Požeško slavonskom županijom,  odlično surađujemo s gđom. Kristinom Majstorović iz Regionalnog Zavoda za zapošljavanje. Suradnike smo potražili i u Županijskom društvu za osobe s multipla sklerozom. Tu započinjemo s uspješnom suradnjom s gđom. Karmelom Bišćan i  gđom. Natašom Manoić, broj prijava zainteresiranih polaznika varira opet u rasponu od 5 do 26. Stanje s opremom prijavljenih je još siromašnije. Na sjednici projektnog tima donosimo odluku o posudbi naših računala polaznicima uz obavezu povratka istih po završetku obrazovanja. Organiziramo trodnevno putovanje i obilazak svih prijavljenih korisnika u obje županije. Stanje i ukupno ozračje čini se teže i gore od ostatka zemlje, osim Covida 19, tu su i posljedice potresa, a sada je Požegu još pogodila i poplava,  pa je obrazovanje na začelju prioriteta. Unatoč svemu, sigurni smo da ćemo i u ove dvije županije edukacije uspješno privesti do kraja.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.