Novi polaznici

Ne čekajući, započeli smo rad s grupom polaznika iz Zagrebačke županije. To je potpuno novo iskustvo, raštrkanoj grupi u gotovo devet gradova te županije pogoduje rad na daljinu. Bilo bi ih teško skupiti u jedan prostor, različiti invaliditeti i različito pred znanje malo je otežalo usklađivanje, ali uspijevamo. Uz podršku HZZ i Udruga često putujemo, darujemo i popravljamo računala. Mnoge poteškoće rješavamo u hodu, na putovanjima u direktnom kontaktu s polaznicima, na žalost dosta toga nije predviđeno Projektom. Stječemo nova iskustva i prilaze nam novi volonteri željniji znanja. Ponekad da bi obišli sve zainteresirane polaznike provedemo i po 12-13 sati u automobilu i odvozimo više od 300 km.
Prikupljanje novih polaznika iz drugih županija, Sisačko-moslavačka je u problemima zbog potresa, pandemije i iseljavanja. Nemoguća misija, aktiviramo sve resurse u Požeško-slavonskoj županiji i uspijevamo, ali nastavljamo i sa Sisačko-moslavačkom. Izgleda da je teže u moslavačkom dijelu ili je inertnost i nezainteresiranost kod njih velika. Iskustvo nas je naučilo da nema čekanja, idemo prema Osječko-baranjskoj županiji što prije, nikad se ne zna tko nas tamo čeka.
Programski tim je stanom kontaktu, bilježimo sve događaje, promjene i nadogradnju. Provedba ovog projekta donosi nam nova velika iskustva koja ćemo sigurno moći koristiti, prije svega kod pisanja novih projekata ali i u samoj provedbi.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.