Započela provedba Projekta „Prozor u svijet“

Zbog situacije s Pandemijom odlučili smo provedbu Projekta započeti u Gradu Zagrebu koji ima status županije. Udruga za kulturu, umjetnost i turizam osoba oštećenog sluha Hrvatske „Svijet tišine“ prihvaća našu ponudu i pronalaze 10 zainteresiranih za edukaciju. Edukacija je započela 12.10.2020. Očekivalo se da ćemo morati prekinuti zbog sve većeg broja zaraženih kovidom 19. I dogodilo se organizirali smo se i edukacija na daljinu započela je uz prekid od 7 dana. Edukaciju održava umirovljeni profesor Franjo Pavlović uz pomoć volontera i ekipe iz udruge ORR “Svi smo protiv“ i udruge „Mehatronik“ Imali smo problem s računalima, kamerama, uskladiti predavača i prevodioca.
Internet je štekao. Nismo odustali svakim danom napredujemo i obostrano zadovoljstvo je nagrada.
Deset polaznika, dvoje stručnjaka i 5 volontera iz Udruge proći će 266 školskih sati, informatičkog opismenjavanja zbog konkurentnosti na tržištu rada.

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.