Radujemo se, jer kreću naše prve informatičko-edukacijske radionice po projektu „Prozor u svijet“

Projekt se provodi od lipnja 2020. godine s ciljem informatička edukacija usmjerena na odrasle osobe s invaliditetom, podizanje razine osobne i profesionalne informatičke osposobljenosti i samostalnosti u cilju uklanjanja socijalne isključenosti, kako bi postali kvalitetnim članovima društva u sustavu obrazovanja i zapošljavanja. Osim na odrasle osobe s invaliditetom program je usmjeren i na članove njihove obitelji kojima se omogućuju usluge osvješćivanja, savjetovanja vezane za važnost informatičke asistencije. Provodi se i program osnaživanja kapaciteta stručnjaka koji rade s odraslim osobama s invaliditetom. Priprema projekta „Prozor u svijet“ trajala je tri mjeseca, a sada konačno kreču i naše prve radionice i to:
Edukacija naših predavača za rad s osobama s invaliditetom (12.09-30.09.2020)
Individualne radionice za osnovno korištenje računala s korisnicima udruge „Svijet tišine“ (05.10.2020-15.01.2021)
Radionice računalne komunikacije, društvene mreže i sl. također sa korisnicima udruge gluhih osoba „Svijet tišine“ (15.01.2021-05.04.2021)

Objavio orr

Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ osnovana je 2001. godine s ciljem promicanja i unapređenja korištenja različitih tehnika vezanih uz upotrebu računala, a sve u cilju prevencije i borbe protiv ovisnosti, socijalne inkluzije osoba s invaliditetom te razvoja i unapređenja kvalitete njihova življenja.